דף הבית קורות חיים מדיה ביקורות SCORE WIZARD APP צרו קשר English English
רון
רגב
, פסנתרן

מבכירי הפסנתרנים והמרצים למוסיקה בישראל, ד"ר רון רגב מכהן כראש מחלקת הפסנתר באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, והיה פסנתרן הבית במוסד למוסיקה ע"ש סטיינס שבפסטיבל ראוויניה. ד"ר רגב הוא סולן ונגן מוסיקה קאמרי פעיל בארץ ובחו"ל, ומרבה לתת קונצרטים מוסברים והרצאות, הזוכים לביקוש רב. הוא ביצע ברסיטלים מוסברים את מכלול הסונטות לפסנתר של בטהובן. עונות הקונצרטים האחרונות כללו קונצרטים עם נגני מוסיקה קאמרית מובילים, והוא הופיע בפסטיבל הפסנתרים בירושלים, שם ניגן כמה פעמים כסולן עם התזמורת הסימפונית ירושלים. ד"ר רגב מייעץ לחברות וגופים שונים בנושאי טכנולוגיה מוסיקלית ומפתח בעצמו את אפליקציית האייפד ממנה הוא מנגן.

ד"ר רגב מדריך הרכבים קאמריים מטעם המרכז למוסיקה "משכנות שאננים", ומכהן כשופט בתחרויות ובמבחני מלגות. תלמידיו זכו בפרסים בתחרויות שונות בארץ ובמלגות הצטיינות של קרן התרבות אמריקה-ישראל.

Ron Regev. Photo by Carlin Ma

מר רגב זכה במספר רב של פרסים בתחרויות, ביניהן התחרות העשירית ע"ש ארתור רובינשטיין, תחרות AMSA בסינסינטי, תחרות ברוס האנגרפורד בניו יורק, תחרות הפסנתר הבינלאומית הראשונה בטביליסי, תחרות האמן הצעיר בירושלים, התחרות לנגני כלי מקלדת של האקדמיה למוסיקה בירושלים, תחרות אריאן כץ בתל אביב ואחרות. כמו-כן זכה בפרסים ובמלגות על פעילותו כנגן מוסיקה קאמרית בישראל ובחו"ל. את לימודיו השלים בעזרת מלגות קרן התרבות אמריקה-ישראל בארץ, ומילגת פולברייט היוקרתית להמשך לימודיו בבית הספר ג'וליארד בניו יורק.

מר רגב הופיע כסולן עם התזמורת הסימפונית של שיקגו בפסטיבל ראוויניה, התזמורת הסימפונית של ג'וליארד באולם אליס טאלי בניו יורק, התזמורת הפילהרמונית הארמנית, התזמורת הסימפונית ירושלים-רשות השידור, תזמורת קאמרטה ירושלים, התזמורת הסימפונית של דביוק באייווה, התזמורת הסימפונית של שאיין בוויומינג, התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון ותזמורות נוספות. הוא השתתף בפסטיבלים בראוויניה, זלצבורג, אספן ובון. ביצועיו שודרו ב"קול המוסיקה" ובתחנות המוסיקה הקלאסית של ניו יורק ושיקגו.

רון רגב נולד בתל אביב. הוא בוגר בית הספר לאמנויות בתל אביב ותיכון "תלמה ילין" בגבעתיים. היה חבר בתכנית הנגנים המצטיינים של המרכז למוסיקה ירושלים ומפקד ההרכבים הקאמריים של צה”ל. למד לתואר ראשון עם פרופ' עמנואל קרסובסקי באקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בתל-אביב במסגרת תכנית המצטיינים של האוניברסיטה. את התארים השני והשלישי השלים מר רגב בבית הספר ג'וליארד בניו יורק, שם למד פסנתר עם ג'רום לוונטל ומוסיקה קאמרית עם יוסף קליכשטיין, והיה חבר מלא בסגל ההוראה. עבודת הדוקטורט שכתב על שלישיית הפסנתר הראשונה של מנדלסון זכתה בפרס ריצ'רד פרנץ' לעבודת הדוקטורט המצטיינת בשנת יובל המאה של ג'וליארד, היוותה בסיס להרצאה וקונצרט שנתן בספריית הקונגרס בוושינגטון, וחלקים ממנה נכללו בהקלטת השלישיות של מנדלסון מ-2024 בביצועם של ג'ושוע בל, סטיבן איסרליס וג'רמי דנק.

מדיה

קונצ'רטי לפסנתר

מר רגב זכה לשבחי הביקורת עבור הופעותיו כסולן עם תזמורות מן השורה הראשונה, לעיתים תוך למידת יצירות חדשות בימים ספורים.

בטהובן: קונצ'רטו מס' 2

מוצרט: קונצ'רטו מס' 16

סולו

פסנתרן מבוקש ברסיטלים, הרפרטואר הנרחב והמגוון של מר רגב משתרע מיצירות-מופת קלאסיות (כמו סונטת ”האמרקלוויר“ מאת בטהובן) ליצירות-ראווה קלילות. בהיותו מחויב לטיפוח הקשר של הקהל עם המוסיקה ועם האמן, מר רגב נותן באופן קבוע הרצאות טרום-קונצרט, רסיטלים מוסברים וכיתות אמן.

בטהובן: סונטת אור הירח

שוברט: פנטזיית הנודד

מוסיקה קאמרית

פסנתרן קאמרי פעיל ועטור-פרסים, מר רגב הופיע באולמות בולטים כמו אולם אליס טאלי ואולם ווייל בניו יורק. הוא השתתף בפסטיבלים בראוויניה, אספן וזלצבורג, והרפרטואר אותו הוא מבצע כולל את רוב הדואו-סונטות, שלישיות, רביעיות וחמישיות הפסנתר, ויצירות רבות בנות זמננו.

מנדלסון: סקרצו מתוך טריו אופ. 49
עם פראנק הואנג, כינור
, ואליסה וויילרסטיין, צ'לו

שומאן: חמישיית פסנתר
עם רביעיית אמרנט

ביקורות

”כאשר רון רגב עולה על הבמה כדי לדבר על הסונטות לפסנתר של בטהובן שהוא מתעתד לבצע, הקהל נשבה מיד בהליכותיו הרעננות, השיח הבלתי-פורמלי והידע האנציקלופדי שלו. הוא ממקם את הנושא בהקשרים מוסיקליים, היסטוריים ופילוסופיים, ומספק לנו הבנה והערכה נוספות למוסיקה שאנו עומדים לשמוע.
”…ושוב אנו מהופנטים ומרותקים על-ידי קיסמו וכשרונו של ד”ר רגב. לאמיתו של דבר, הוא תופעה יוצאת דופן…
”…למותר לציין, שכל היצירות שהוא מנגן מסובכות באופן אינסופי, ודורשות… מהירות חשיבה, ריכוז ומוסיקליות… את זה דומה שהוא משיג בקלות רבה.
”וכך, פעם נוספת, ערב ששילב חוויה מוסיקלית מרוממת-רוח עם תובנות שלא היו מתנשאות מחד-גיסא או פשטניות מאידך-גיסא, הגיע לסוף מספק עם ביצוע מלא-תשוקה של הסונטה מס’ 23 מאת בטהובן, הידועה בכינויה ”אפאסיונטה“, אשר הסולמות והאקורדים המרשימים שבסופה פשוט גרמו לנשימתנו להיעתק “.
(דורותיאה שפר-ונסון, ג'רוזלם פוסט, 28 למרץ, 2018)

”רון רגב היוצא מגדר הרגיל מקפיד על פסנתרנות לא שתלטנית ועל שקיפות רבה. המסתורין הרב בפרק הראשון והשלישי מקבל ביטוי מלא, הסיציליאנה קלילה ומענגת, ואפילו תחושת ה-'פורטה-ללא-הרף' שבפרק האחרון מתחלפת בבנייה הגיונית לקראת שיא. כל זה מעניק מרווח נשימה לרביעיית המיתרים ולכנר הסולן. סוף כל סוף אני יכול להגיד – לפחות לכבוד השוסון: רביעיית היידן, עם הסולנים הנוספים, הציגו צליל מגובש, מדהים אפילו “.
(חגי אברבוך, ”תו-עת“, 8 למאי, 2012)

”…עשיית המוסיקה שלהם, שהיא כמעט תמיד מעולה, ולעיתים לא פחות מפנטסטית. שני הביצועים החיים והבלתי-ערוכים למעלה שייכים לקטגוריה השניה… התרשמתי אף יותר מהדרך בה רון רגב טיפל בתפקיד הפסנתר. נגינתו משלבת צליל-זהב חם עם סמכותיות עצומה של פיסוק וביטחון טכני בלתי ניתן לערעור - ובפני האפקט של אלה אינני יכול לעמוד. (יש לי כמה הקלטות אחרות של מוסיקה קאמרית עם רגב, בהן נגינתו מרשימה באותה מידה.) “
(”בלוג המאורה של בום“, 10 למאי, 2011 - אודות ביצועים בפסטיבל ראוויניה)

”הוא נתן הופעה משובחת ליד המקלדת, וניגן עם ביטחון והחלטיות מרשימים, מרחף בחופשיות דרך הארפג’ים וחוצב אל ליבן של המנגינות. בכמה מקרים נגינתו השתלבה עם זו של התזמורת באלגנטיות כה רבה, שהן היו לאחת.
”אנשי ראוויניה ראויים לתשואות על כך שיש ברשותם שחקני ספסל כה חזקים. להיות מסוגלים להקפיץ בהתראה של רגע שחקנים מחליפים כה רבי-יכולת מהמוסד ע”ש סטיינס - זה מרשים.
”שמענו שני ביצועים איכותיים ביותר של שני קונצ’רטי יפהפיים. הפסנתרנים הטובים האלה ראויים להזדמנות לחזור ולנגן קונצ’רטו, שעבור הכנתו ניתנה להם התראה מספקת. אין ספק שהם יוכלו לבצע את העבודה. “
(דורות’י אנדריז, שיקגו סאן טיימס, אילינוי, 25 ליולי, 2006 - אודות הופעה עם התזמורת הסימפונית של שיקגו בניצוח ג’יימס קונלון)

"כמובן, למנדלסון היו סיבות מצוינות לתיקוניו, כולל הוספת קטע אמצעי בעל עומק רגשי רב, אבל יש כמה רגעים רעננים במיוחד בגרסה המקורית, ולכן החלטנו לכלול אותה כרצועה נוספת בדיסק הזה. כאן אני רוצה להודות לפסנתרן הישראלי רון רגב, שמאמרו המרתק על שתי הגרסאות ושכתובו המדויק של המקור איפשרו זאת. " (ציטוט של סטיבן איסרליס בביקורת מאת אנדרו פאלמר בטיימס של יורקשייר, 16 ליולי, 2024)

”...פסנתרן מצויין... פסנתרנות בהירה ורגישה... “
(הקורייר-ג'ורנל, לואיוויל, קנטאקי, 10 למרץ, 2003)

”...עיצוב מעודן של פראזות... נגינה מחשמלת... פרשנות נלהבת... צבעוני... חלומו של נגן... “
(איליין שמידט, מילווקי ג'ורנל סנטינל, מילווקי, וויסקונסין, 9 למרץ, 2003)

”...ביצוע פסנתרני נדיר... “
(סודויטשה צייטונג)

”...יסודות נרחבים, ידע ניכר וטכניקה. שליטה מוחלטת... “
(מינכנן מרקור)

”כל רזי הפסנתר והמוסיקה הקאמרית גלויים בפניו, בהיותו קשוב לעמיתיו כפי שהוא קשוב למלחין... מי שלא היה הפסיד. “
(מעריב, ישראל)

”...קשוב, רגיש... בהירות וחוש אסתטי מפותח בעידון.
”רון רגב ביצע את הקונצ'רטו בדו מינור של מוצרט באופן מלוטש, רגיש וקולח... הפרק האיטי נוגן בליריות שובת-לב. “
(ג'רוזלם פוסט)

”...שליטתו מאפשרת לו להפגין אמנות אמיתית. “
(הארץ, ישראל)

Score Wizard App

רון רגב הוא היוצר של אפליקציית Score Wizard (”אשף התווים“) - מקראת-תווים חכמה ואינטואיטיבית עבור האייפד, שעושה אוטומטית דברים שנכללים בקטגוריית ”הלוואי והתווים שלי היו יכולים... “ - אם מילים אלה נקראות על-גבי אייפד, תוכלו להוריד את האפליקציה מכאן.

הסיפור מאחורי Score Wizard

”עברו כמעט 15 שנים מאז האייפד הראשון הוצג, ועדיין לא נוצרה אפליקציה שבאמת ממנפת את כל מה שיש למכשיר הנהדר הזה להציע למוסיקאים מבצעים. האפליקציות הקיימות הן מקראות PDF מתוחכמות (חלקן, אגב, ממש טובות), או כלים חינוכיים. היות שלא מצאתי אפליקציה שאיתה ארצה לעלות על הבמה, ביליתי את השנים האחרונות בלמידת תכנות ועיצוב אלגוריתמים בסיסי, בשאיפה ליצור אפליקציה שתענה לצרכים שלי. אני מאמין שהפרויקט הקטן שלי הגיע לנקודה בה הוא יכול להיות שימושי גם עבור אחרים.

Score Wizard היא התוצאה של מאמצים אלה:

האפליקציה לא אוספת שום מידע פרטי ולא שולחת אלי כלום. “

למידע נוסף, דיון באפליקציה ושאלות, אנא בקרו בדף הפייסבוק שלה.

צרו קשר
צרו קשר

שלחו מייל: ron@ronregev.com